25 Ağu KÜTAHYA’NIN YILDIZLARI
Kütahya hem birçok medeniyete ev sahipliği yapması hem de bulunduğu coğrafyanın avantajıyla onlarca güzellik saklıyor. Şehrin tarihi miraslarını ve doğal güzelliklerini keşfetmek için mutlaka rotanızı çevirmeniz gereken yerler var.
Hıdırlık Mescidi, Yoncalı Hamamı ve Camisi, Balıklı Camii ve Medresesi önemli çünkü Selçuklu döneminden günümüze kadar ulaşan eserler.
Germiyanoğulları döneminden kalan miraslar arasında günümüzde Arkeoloji Müzesi olan Umur-Bin Savcı Medresesi, Çini Müzesi olan 2. Yakup İmaret Külliyesi ile İshak Fakih Camii ve Medresesi yer alıyor.
Kütahya, Osmanlı mimarisinin çok güzel örnekleriyle donatılmış. Kurşunlu Cami, Lala Hüseyin Paşa Camii ve Yıldırım Bayezid Han Camii, şehrin en gösterişli eserlerinden.
Osmanlı’nın Kuruluşu
Kentin merkezine 90 kilometre mesafedeki Domaniç’te atılmış Osmanlı’nın temelleri. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin ninesi ve Ertuğrul Gazi’nin annesi olan Hayme Ana’nın türbesi mutlaka görülmeli. Hayme Ana’nın türbesini 2. Abdülhamid yaptırmış.
Doğal Güzellikler
Sadece tarih değil doğa da göz alıcı Kütahya’da. Domaniç Ormanları, Sarıkız Mesire Yeri, Topuk Yaylası ve Palazoğlu Göleti mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler arasında. Doğanın Kütahya’ya ne kadar bonkör davrandığına şahit olup, hayran kalacaksınız.
Türkiye’nin 2. Büyük Mağarası
Vaktiniz uzunsa, Oylat Mağarası ve Oylat Şelalesi’ni de rotanıza ekleyin. 3 milyon yıllık bir oluşum olan ve içinde yürüyüş yolları da yer alan Oylat Mağarası, Türkiye’nin ikinci büyük mağarası. Mağaranın havasının astım ve bronşit hastalığına iyi geldiği söyleniyor.
Kaplıcalar
Kütahya’dan bahsedip meşhur kaplıcalarını anmamak olmaz. Şehir sağlık turizminden de pay alıyor. Özellikle Simav Eynal Termal Turizm Merkezi, Ilıcaköy, Yoncal ve Kaynarca kaplıcaları, şifayı suda bulmak isteyenlerin uğrak noktası.
DAHASI VAR
Şehrin tarihi ve kültürü hakkında daha fazlasını öğrenmek için Kütahya yazıma göz atmayı unutmayın.